Bli av med Pälsängrar hemma

På den här sidan samlar vi upp tips, videos och länkar till artiklar på hur du kan bli av med pälsängrar hemma. Många svenskar har haft problem med pälsänger i sina bostäder och självklart finns det kunskap att få från alla dessa erfarenheter. Här samlar vi upp dessa erfarenheter!

Bli av med pälsängrar – Grundtipsen

Det första man bör tänka på när man har fått den lilla skalbaggens ägg kläckta i sin bostad och du hittar små hål i textilier, kläder eller i skinn hemma är att städa. Man behöver städa, städa och städa. Bli av med all smuts och alla ägg som samlar sig i skrymslen och bakom lister och hörn där insekter som mal, silverfiskar och pälsänger trivs.

Pälsängrars larver trivs framförallt bakom lister, i skrymslen i garderober och i kläder som legat undangömda i ett skåp länge. Så man behöver komma åt dessa skrymslen och städa bort smuts, ägg och annat som gömmer sig där.  Om man vill bli av med pälsängrar hemma är det också ett tips att borsta av och tvätta alla kläder noggrant.

Pälsänger gillar inte aromatiska oljor

Varken silverfiskar eller pälsängrar gillar aromatiska oljor som röd ceder. Det är tom så att de avskyr dessa doftande vätskor. Om man därför har städat kläder och bostaden noggrant kan man även använda dessa oljor för att bekämpa pälsängrar. Se gärna inslaget nedan från Rent Hus på TV4 där de på ett bra sätt visar hur man använder de aromatiska oljorna.

Bekämpa Pälsängern – Tillkalla experter

Du bör ha en rimlig chans att klara av att bli av med pälsängern på egen hand men om du inte har tid, kraft eller inte lyckas om angreppet är för stort kan man alltid tillkalla experter som utför jobbet åt dig. Det finns många företag som har specialiserat sig på att bekämpa ovälkomna gäster som silverfiskar, pälsänger, mal eller getingar i bostäder.

Har du fler tips på hur man blir av med Pälsänger? Skicka gärna dem till oss genom formuläret nedan!